Home > Wonen > Deelgebied Boszoom

Deelgebied Boszoom

13/02/2015

Deelgebied Boszoom is een deelgebied met een groen landschappelijk karakter. Dwars door het gebied loopt een groene zoom, welke het centrale middelpunt vormt. Vanaf deze groene zoom lopen groene aftakkingen verder de wijk in. Langs het groen worden gezellige woonbuurten gecreëerd en aan de randen van de deelgebieden komt hoogwaardig bebouwing. 

Groene boszoom
De groene zoom bestaat uit water en weelderig gebruiksgroen met natuurlijke en organische vormen. De Plas van Van Buijsen dient hiervoor als inspiratie. De groene zoom is kindvriendelijk en vormt een gezamenlijke, natuurlijke speeldernis, wandelroute, ontmoetingsplek en rustige omgeving in één, die uitnodigt tot spelen en verkennen. De groene zoom vormt tevens een ecologische verbinding met de omgeving. De zoom is autovrij, het autoverkeer wordt door ringontsluiting om de buurtjes heen geleid met ingangen naar de verschillende binnenhoven, waar geparkeerd kan worden. 

Woningen
In het noordelijk deel van Boszoom zullen aan de groene zoom diverse buurtjes ontstaan. Hier vind je verschillende eengezinswoningen die liggen rondom hoven met parkeergelegenheid. De grotere woningen binnen dit deelgebied, zoals de twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande villa’s grenzen direct aan de groene zoom. De ruim opgezette verkaveling met groene voortuinen en parkeren op eigen terrein is omgeven door rustig openbaar groen of gesitueerd aan lanen. 

De architectuur in Boszoom heeft een traditionele maar toch eigentijdse uitstraling. Hierin wordt het gebruik van natuurlijke materialen meegenomen, zoals hout, gebakken steen of een rieten dak. Niet alleen in de materialen, ook bij de bouwwijze en installatietechnisch wordt rekening gehouden met energiezuinige woningen, die voldoen aan de laatste eisen van duurzaamheid.

Infocentrum Keijzershof

Raaigras 2, Pijnacker
Tel. 015-2010502
infocentrum@pijnacker-nootdorp.nl
Openingstijden: di, woe, do 13-17 uur, za 10-13 uur (oneven weken)
Vanwege de corona maatregelen tot 19 januari 2021 gesloten