Home > Voorzieningen > Recreatie

Recreatie

09/03/2015

Landelijk en agrarisch
Het polderlandschap strekt zich uit naar alle richtingen en biedt prachtige vergezichten. Mooie boerensloten, fraaie knotwilgen en het Bieslandse Bos en Balijbos aan de noordkant van de gemeente maken dit beeld compleet. Tussen Pijnacker en Nootdorp ligt het recreatiegebied de Dobbeplas, waar je kunt zwemmen, vissen, windsurfen en wandelen.

Pijnacker-Nootdorp heeft groen en ruimte
Wat de kernen van Pijnacker-Nootdorp delen, is de nabijheid van groen en ruimte. Liefhebbers van wandelen, fietsen of paardrijden kunnen hun hart ophalen in het Balijbos en het Bieslandse Bos. Waterliefhebbers kunnen terecht bij de Dobbeplas en vogelliefhebbers bij de Ackerdijkse plassen. Bijna het hele buitengebied van de gemeente, uitgezonderd de kassen, maakt onderdeel uit van de Groenblauwe Slinger.

Dobbeplas
Aan de rand van het Bieslandse Bos tussen Pijnacker en Nootdorp ligt de Dobbeplas. De recreatieplas heeft een surfoever, zandstrand, speel- en ligweide en diverse paden en is dus ideaal voor wandelen, surfen, roeien, zwemmen of vissen. Er is ook een skeelerbaan, die 's winters als het vriest kan worden omgetoverd tot ijsbaan. Het natuurbelevingseiland is een paradijsje voor vogels en natuurliefhebbers.

De Groenblauwe Slinger
Dit is het waterrijke, groene gebied dat de verbinding gaat vormen tussen Midden-Delfland en het Groene Hart boven Zoetermeer. De Groenblauwe Slinger beslaat zo’n 20.000 hectare, binnen onze gemeente is zo’n 2.200 hectare gepland of in aanleg. Het is een gebied met recreatievoorzieningen als een recreatieplas, een restaurant, een manege en een kleine camping. 

Groenzone Berkel-Pijnacker
In aansluiting op de Balij volgt de Groenzone Berkel-Pijnacker, een zone die zal worden ingericht als waterrijk natuur- en recreatiegebied. Door de jaren heen zullen de groene recreatiemogelijkheden alleen maar toenemen. Ook zal de bereikbaarheid van de recreatiegebieden worden verbeterd door de aanleg van meer en betere fiets-, wandel- en ruiterpaden en interessante routes.

Zoek een
woning