Home > Keijzershof

Keijzershof

03/03/2015

De nieuwe woonwijk Keijzershof ligt aan de rand van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, een groene gemeente midden in de Randstad. Een gemeente met geschiedenis, een verhaal, oude dorpslinten, overzichtelijke buurten met veel afwisseling in stijl en bovendien gebouwd op kleine schaal. De groene omgeving geeft daarbij een ruimtelijk en vrij gevoel. In Pijnacker-Nootdorp staat de tijd niet stil; het wonen, winkelen, werken en leren groeit toekomstgericht. Ondanks de groei heeft Pijnacker-Nootdorp haar dorpse karakter weten te behouden. 

De inwoners zijn maatschappelijk betrokken en sociaal actief. Er heerst een uitgebreid sport- en verenigingsleven.

Jonge gemeente met volwassen plannen

Pijnacker-Nootdorp is op 1 januari 2002 ontstaan door een fusie van de gemeenten Pijnacker en Nootdorp en bestaat uit drie kernen: Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. De gemeente Pijnacker-Nootdorp had anno 2012 ruim 50.000 inwoners en ontwikkelt zich tot 2016 tot een gemeente met 62.000 inwoners.

Volop voorzieningen

Het voorzieningenniveau is in Keijzershof prima op orde. Winkels voor de dagelijkse boodschappen zijn op loopafstand in het centrum van de wijk. De zorgvoorzieningen zijn gesitueerd in woonzorgzone Weidevogelhof in gezondheidscentrum De Kroon. Bij wijkpark Het Groene Vizier vind je twee basisscholen en handbalvereniging Oliveo

Uitstekend bereikbaar

Keijzershof ligt midden in de Randstad en is uitstekend bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. De wijk is goed bereikbaar via de provinciale wegen N470 en N471. Zo ben je binnen no-time in Rotterdam, Delft, Zoetermeer of Den Haag.

Keijzershof heeft voor metrolijn E tussen Rotterdam en Den Haag een eigen halte: Pijnacker Zuid. Ook maakt bus 174 van de RET tussen Delft en Rotterdam een stop in de wijk. Kortom, binnen 15 minuten ben je in één van de grote steden.

Interesse

In Keijzershof?

Locatie